Sindicatul Angajaților din România este o organizație sindicală dedicată protejării și promovării drepturilor tuturor angajaților din țara noastră, indiferent de domeniul de activitate sau tipul de angajator.
Sindicatul Angajaților din România este o organizație sindicală dedicată protejării și promovării drepturilor tuturor angajaților din țara noastră, indiferent de domeniul de activitate sau tipul de angajator.
PUBLISIND este cea mai activă federație sindicală din perspectiva acțiunilor sindicale și a reacțiilor sociale organizate în conformitate cu prioritățile și strategia organizației. Mitingurile și acțiunile diversificate de protest organizate cu consecvență și cu impact social și mediatic semnificative contribuie la ajustarea legislației în corelare cu prioritățile setate.

6 proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru consolidarea dialogului social

Federația PUBLISIND alături de cele 5 sindicate cu acoperire națională vastă, din compunerea federației (EUROPOL, SNPP, DICASTERIAL, SNST și SAONRC), au aplicat în total 6 proiecte în cadrul programului “Educație și Ocupare” 2021-2027 pentru sprijin din partea Fondului social european Plus în cadrul obiectivului „Investiții pentru ocuparea forței de muncă și creștere economică” din România.

Toate cele 6 proiecte au fost aprobate (!), fiecare având valoarea de câte 500.000 Euro, PUBLISIND fiind astfel singura organizație sindicală din România cu o asumare atât de complexă și respectiv cu o desfășurare extrem de amplă de activități finanțate extern, de derulat pe o durată de 14 luni, pe linia consolidării sindicale și a dialogului social! Denumirile proiectelor:

  1. PUBLISIND – Consolidarea dialogului social și a parteneriatelor pentru ocupare și formare
  2. SNPP – Dezvoltarea dialogului social și întărirea capacitații de negociere colectivă a SNPP și ANP prin digitalizare, formare profesională și acțiuni inovative de tip think tank
  3. EUROPOL – Un parteneriat dedicat modernizarii activitatii partenerilor sociali si intarirea capacitatii de dialog social/negociere colectiva
  4. DICASTERIAL – Sprijinirea parteneriatului social în domeniul justiției Dicasterial. Realizarea unui pachet integrat de activități dedicat
    îmbunătățirii și modernizării dialogului social în domeniul justiției
  5. SNST – Modernizarea și consolidarea parteneriatului social SNST-ANS printr-un pachet integrat de intervenții specifice
  6. SAONRC – Dezvoltarea capacității SAONRC prin digitalizare, pregătire profesională și consiliere/mentorat

Comunicatul emis de PUBLISIND:

FEDERAȚIA PUBLISIND, în calitate de Beneficiar, începând cu data de 01 martie 2024, implementează proiectul “Consolidarea dialogului social și a parteneriatelor pentru ocupare și formare”, cod 311786.

Obiectiv specific: ESO4.2_Modernizarea instituțiilor și a serviciilor pieței muncii pentru ca acestea să evalueze și să anticipeze necesitățile în materie de competențe, să asigure o asistență promptă și personalizată și să sprijine corelarea cererii și a ofertei, tranzițiile și mobilitatea pe piața muncii.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Creșterea capacității partenerilor sociali prin consolidarea modului de organizare și acțiune a organizației sindicale care implementează proiectul.
  2. Creșterea capacității partenerilor sociali prin modernizarea dialogului social folosind acțiuni specifice concepute pentru consolidarea adaptării la schimbările de pe piața muncii într-un mod care să aducă beneficii atât capacității partenerilor sociali cât și membrilor de sindicat vizați de intervenția proiectului.
  3. Creșterea capacității partenerilor sociali prin furnizarea și desfășurarea unor cursuri de perfecționare/specializare – delegat sindical.

Proiectul este de interes multiregional, având acoperire națională. Participanții la cursurile de formare vor fi identificați, selectați și recrutați din toate regiunile țării.

Principalele rezultate propuse pentru atingerea obiectivelor specifice sunt: 96 de persoane selectate pentru a beneficia de servicii de de mentorat și consiliere / orientare / informare, din care un număr de 48 de persoane vor beneficia de programe de pregătire profesională certificate.

Durata de desfășurare a proiectului: 01 martie 2024 – 30 aprilie 2025 (14 luni).

Valoarea totală a proiectului este de 2.440.536,86 lei și este cofinanțat din Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, Prioritate: P1. Modernizarea instituțiilor pieței muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.